Razpis za 49. Krkine nagrade za leto 2019

Študente programov na vseh treh študijskih stopnjah ter dijake gimnazij in srednjih šol vabimo, da se prijavite na razpis za 49. Krkine nagrade.

K sodelovanju vabimo vse, ki ste oziroma boste svoje raziskovalne naloge z znanstvenih področij, povezanih z raziskavami in razvojem, proizvodnjo, vrednotenjem in kakovostjo ter trženjem farmacevtskih surovin in zdravil, končali v obdobju od 1. julija 2018 do 30. junija 2019 ter jih prijavili in poslali prek spletne strani do 5. julija 2019.

Razpis za študente
Razpis za dijake

Krkine nagrade podeljujemo že vse od leta 1971. Pridružite se že več kot 2700 nagrajencem.

Podelili smo 48. Krkine nagrade za dodiplomske in podiplomske raziskovalne naloge

V Krki smo v petek, 19. oktobra 2018 mladim raziskovalcem podelili Krkine nagrade za dodiplomske in podiplomske raziskovalne naloge. Predsednik uprave in generalni direktor Krke ter predsednik Častnega odbora Krkinih nagrad Jože Colarič in dr. Aleš Rotar, član Krkine uprave, direktor Razvoja in proizvodnje zdravil ter predsednik Sveta Sklada Krkinih nagrad, sta jih na slovesnosti podelila 30 mladim raziskovalcem, med njimi jih je 5 prejelo veliko Krkino nagrado za raziskovalno nalogo. Med nagrajenci je 16 doktorjev znanosti. Več v novici.

Podelili smo 48. Krkine nagrade za srednješolske raziskovalne naloge

V Krki smo v petek, 14. septembra 2018 mladim srednješolskim raziskovalcem podelili Krkine nagrade. Odziv mladih na razpis je vsako leto boljši – letos je 66 dijakov prijavilo kar 37 nalog. Ne navdušujejo pa le številke, ampak predvsem dejstvo, da naraščata tako kakovost prijavljenih nalog kot tudi pestrost področij, ki se jih mladi raziskovalci lotevajo. Posebej pomembno je, da naloge vključujejo ne le teoretično, ampak tudi eksperimentalno delo. Več informacij v novici.
Seznam nagrajencev je objavljen na povezavi.

Posebna zahvala za mentorstvo dijakov

Na podelitvi 48. Krkinih nagrad za srednješolske raziskovalne naloge smo letos drugič podelili posebne plakete za dolgoletno prizadevno spodbujanje in uspešno mentorstvo dijakov pri raziskovalnih delih. Zahvalo so prejele štiri mentorice iz štirih slovenskih srednjih šol.

Vsem prejemnikom iskreno čestitamo.

S Krkinimi nagradami v Krki mlade že 48 let usmerjajo k ustvarjalnosti v raziskovalnem delu. Doslej je Krkino nagrado prejelo že 2751 mladih raziskovalcev.

Prijava