Podelili smo 49. Krkine nagrade za leto 2019

V Krkini upravni stavbi smo v petek, 18. oktobra 2019 slovesno podelili 49. Krkine nagrade za dodiplomska in podiplomska raziskovana dela. Podelili smo 5 velikih Krkinih nagrad za raziskovalno nalogo in 25 Krkinih nagrad študentom dodiplomskega in podiplomskega študija. Med 30 nagrajenci je bilo 9 doktorjev znanosti.

V septembru pa smo na posebni prireditvi podelili Krkine nagrade in priznanja za srednješolske raziskovalne naloge. Odziv mladih na razpis je vsako leto boljši – letos je 83 dijakov prijavilo kar 49 nalog. Ne navdušujejo pa le številke, ampak predvsem dejstvo, da naraščata tako kakovost prijavljenih nalog kot tudi pestrost področij, ki se jih mladi raziskovalci lotevajo. Posebej pomembno je, da naloge vključujejo ne le teoretično, ampak tudi eksperimentalno delo. Več informacij v novici.
Seznam nagrajencev je objavljen na povezavi.

Posebna zahvala za mentorstvo dijakov

Na podelitvi 49. Krkinih nagrad za srednješolske raziskovalne naloge smo letos tretjič podelili posebne plakete za dolgoletno prizadevno spodbujanje in uspešno mentorstvo dijakov pri raziskovalnih delih. To pot sta plaketi prejeli profesorica kemije Mateja Godec z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer ter profesorica biotehnologije in mikrobiologije mag. Marjetka Kastelic Švab z Biotehniškega centra Naklo. Več v novici.

Vsem prejemnikom iskreno čestitamo.


Prijava