Podelitev 49. Krkinih nagrad

Na razpisu za 49. Krkine nagrade smo k sodelovanju povabili vse dijake in študente, ki so svoje raziskovalne naloge končali med 1. julijem 2018 in 30. junijem 2019. Razpis se je zaključil 5. julija 2019.

Podelitev Krkinih nagrad za srednješolske raziskovalne naloge bo v petek, 13. septembra 2019, za dodiplomska in podiplomska raziskovalna dela pa v petek, 18. oktobra 2019, v Krkini upravni stavbi v Novem mestu.

Podelili smo 48. Krkine nagrade za dodiplomske in podiplomske raziskovalne naloge

V Krki smo v petek, 19. oktobra 2018 mladim raziskovalcem podelili Krkine nagrade za dodiplomske in podiplomske raziskovalne naloge. Predsednik uprave in generalni direktor Krke ter predsednik Častnega odbora Krkinih nagrad Jože Colarič in dr. Aleš Rotar, član Krkine uprave, direktor Razvoja in proizvodnje zdravil ter predsednik Sveta Sklada Krkinih nagrad, sta jih na slovesnosti podelila 30 mladim raziskovalcem, med njimi jih je 5 prejelo veliko Krkino nagrado za raziskovalno nalogo. Med nagrajenci je 16 doktorjev znanosti. Več v novici.

Podelili smo 48. Krkine nagrade za srednješolske raziskovalne naloge

V Krki smo v petek, 14. septembra 2018 mladim srednješolskim raziskovalcem podelili Krkine nagrade. Odziv mladih na razpis je vsako leto boljši – letos je 66 dijakov prijavilo kar 37 nalog. Ne navdušujejo pa le številke, ampak predvsem dejstvo, da naraščata tako kakovost prijavljenih nalog kot tudi pestrost področij, ki se jih mladi raziskovalci lotevajo. Posebej pomembno je, da naloge vključujejo ne le teoretično, ampak tudi eksperimentalno delo. Več informacij v novici.
Seznam nagrajencev je objavljen na povezavi.

Posebna zahvala za mentorstvo dijakov

Na podelitvi 48. Krkinih nagrad za srednješolske raziskovalne naloge smo letos drugič podelili posebne plakete za dolgoletno prizadevno spodbujanje in uspešno mentorstvo dijakov pri raziskovalnih delih. Zahvalo so prejele štiri mentorice iz štirih slovenskih srednjih šol.

Vsem prejemnikom iskreno čestitamo.

S Krkinimi nagradami v Krki mlade že 48 let usmerjajo k ustvarjalnosti v raziskovalnem delu. Doslej je Krkino nagrado prejelo že 2751 mladih raziskovalcev.

Prijava