Podelitev 49. Krkinih nagrad

Na razpisu za 49. Krkine nagrade smo k sodelovanju povabili vse dijake in študente, ki so svoje raziskovalne naloge končali med 1. julijem 2018 in 30. junijem 2019. Razpis se je zaključil 5. julija 2019.

Podelitev Krkinih nagrad za dodiplomska in podiplomska raziskovalna dela bo v petek, 18. oktobra 2019, v Krkini upravni stavbi v Novem mestu.

Podelili smo 48. Krkine nagrade za srednješolske raziskovalne naloge

V Krki smo v petek, 13. septembra 2019 mladim srednješolskim raziskovalcem podelili Krkine nagrade. Odziv mladih na razpis je vsako leto boljši – letos je 83 dijakov prijavilo kar 49 nalog. Ne navdušujejo pa le številke, ampak predvsem dejstvo, da naraščata tako kakovost prijavljenih nalog kot tudi pestrost področij, ki se jih mladi raziskovalci lotevajo. Posebej pomembno je, da naloge vključujejo ne le teoretično, ampak tudi eksperimentalno delo. Več informacij v novici.
Seznam nagrajencev je objavljen na povezavi.

Posebna zahvala za mentorstvo dijakov

Na podelitvi 49. Krkinih nagrad za srednješolske raziskovalne naloge smo letos tretjič podelili posebne plakete za dolgoletno prizadevno spodbujanje in uspešno mentorstvo dijakov pri raziskovalnih delih. To pot sta plaketi prejeli profesorica kemije Mateja Godec z Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer ter profesorica biotehnologije in mikrobiologije mag. Marjetka Kastelic Švab z Biotehniškega centra Naklo. Več v novici.

Vsem prejemnikom iskreno čestitamo.


Prijava