Informacije o obdelavi osebnih podatkov


Krka, d. d., Novo mesto se zavzema za spoštovanje temeljnih pravic in izkazuje posebno skrb varovanju osebnih podatkov in njihovi obdelavi.

Upravljavec in obdelovalec podatkov je KRKA, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto (v nadaljevanju Krka).

Pravna podlaga za obdelovanje vaših osebnih podatkov je vaša privolitev, če ste se prijavili na razpis za Krkine nagrade kot učenec, študent ali raziskovalec. Če ste mentor, somentor, učitelj ali profesor na izobraževalni ali raziskovalni ustanovi, pa je pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov naš legitimni interes, da vas obveščamo o novicah, razpisih in drugih vsebinah, povezanih s Krkinimi nagradami.

Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete oziroma ugovarjate obdelavi podatkov, če jih obdelujemo na podlagi našega legitimnega interesa. Svoj preklic oziroma ugovor pošljite na naslov Krka, d. d., Novo mesto, Služba za odnose z javnostmi, Šmarješka cesta 6, 8000 Novo mesto. Vaši osebni podatki bodo takoj izbrisani oziroma se bodo prenehali obdelovati.

Vaši osebni podatki se obdelujejo za sprejem, pregled in oceno raziskovalne naloge ter obveščanje o novicah, razpisih in drugih vsebinah, povezanih s Krkinimi nagradami.

Krka bo v skladu z veljavno zakonodajo vaše osebne podatke hranila do preklica privolitve oziroma do ugovora oziroma dokler ste zaposleni v raziskovalni ali izobraževalni ustanovi.

Poleg izbrisa lahko zahtevate še dostop do svojih osebnih podatkov in njihov popravek ali prenos ter omejitev obdelave, in sicer tako, da e-sporočilo pošljete na dataprotection.officer@krka.biz.

Več informacij o obdelavi osebnih podatkov lahko preberete na
https://www.krka.si/sl/o-krki/integriteta-in-skladnost-poslovanja/varstvo-osebnih-podatkov/