Razglasili prejemnike 50. Krkinih nagrade za študentske raziskovalne naloge

Letošnji 30. znanstveni simpozij in 50. razglasitev prejemnikov Krkinih nagrad in priznanj za dodiplomske in podiplomske raziskovalne naloge sta zaradi posebnih okoliščin bila izvedena na spletni strani Krkinih nagrad, a zato dogodka nista bila nič manj vsebinska.

Odziv na razpis je bil letos izjemen; prijavilo se je 93 študentov do- in podiplomskega študija. Znanstveni odbor Sveta Sklada Krkinih nagrad je študentom, ki so s kakovostjo in rezultati dokazali odličnost svojega raziskovalnega dela, podelil 5 velikih Krkinih nagrad za raziskovalno nalogo ter 25 Krkinih nagrad in 17 posebnih pohval za raziskovalno nalogo. Študentom, ki so sodelovali na razpisu, smo podelili tudi 46 Krkinih priznanj. Med prejemniki je 11 doktorjev znanosti. V 50. letih smo podelili že 2911 Krkinih nagrad. Kakovost in visoka raven znanja potrjujeta, da so mladi raziskovalci dobro pripravljeni na prihodnost.

Dr. Aleš Rotar, član Krkine uprave, direktor Razvoja in proizvodnje zdravil ter predsednik Sveta Sklada Krkinih nagrad, je v zborniku povzetkov raziskovalnih nalog, izdanem ob jubilejni, 50. podelitvi Krkinih nagrad poudaril: »Znanost in tehnologija sta nam poleg boljšega življenja in številnih priložnosti prinesla tudi vrsto dilem, vprašanj in novih problemov, ki jih moramo rešiti. Rešitve je možno poiskati samo z več znanosti, več in bolj poglobljenimi raziskavami, več in bolj usmerjenim razvojem, več in bolj ustvarjalnim delovanjem. Krkini nagrajenci bodo gotovo uspešno reševali prihajajoče izzive.«

Vabimo vas k ogledu video posnetka simpozija in razglasitve na spodnji povezavi.
Veseli bomo, če boste povezavo delili in k ogledu povabili vse, ki jih raziskovanje navdušuje.

Naj nas znanost vnovič poveže.